Költségvetési kiírás készítés

Költségvetési kiírás készítés

A kiviteli dokumentáció tartalmi elemeként elkészítjük az épület költségvetési kiírását. Ez a kiírás a kiviteli terv készítésekor születő műszaki részletmegoldásokra támaszkodva pontosan tartalmazza a beépítésre kerülő anyagokat, a műszaki leírásnál is részletesebben határozza meg a tervezett technológiákat. Gépészeti terv és villamossági kiviteli terv esetén elkészíthető már a gépészeti és villamossági költségvetési kiírás is.

Amennyiben igény van rá, kiviteli terv hiányában, illetve egyszerűsített kiviteli terv részeként is készítünk költségvetési kiírást. Ennek összeállítása ilyenkor a beépítendő anyagok, alkalmazandó technológiák részletesebb átgondolását igényli, hiszen részletes kivitelezési terv hiányában, a tervezőnek már itt át kell gondolnia és meghatároznia, a részletesen még nem kidolgozott megoldásokat.

A költségvetési kiírás ennek ellenére egy hasznos anyag, mert a kivitelezői pályáztatás során az egyes ajánlatokat összehasonlíthatóvá teszi, a különböző kivitelezők esetlegesen eltérő számítási eredményei helyett azonos mennyiségeket tartalmazó ajánlatok érkeznek.

Kérjen időpontot ingyenes konzultációhoz

Comments are closed.